Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Çankırı Milletvekili Dr. Pelin YILIK’ın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle yapmış olduğu yazılı basın açıklaması. 8 Mart 2024
Ana SayfaAna Sayfa  

Kadrolar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı –
Çankırı Milletvekili Dr. Pelin YILIK’ın, 
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle
yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.
8 Mart 2024

 

 

Türk kadınının cesaret, fedakarlık ve vatan sevgisiyle harmanlanmış şuuru  tarih boyunca istikbal ve istiklal adına umut olmuştur.

Kadınlar, bulundukları her ortama söz sahibi oldukları her platforma merhamet ve nezaketleriyle değer katarlar.

Kadınlar tarihin her sayfasında kurtuluş ve kuruluş yürüyüşümüzün mimarı olmuşlardır. Kimi zaman cephede, kimi zaman eğitimde, kimi zaman sanatta, kimi zaman yönetici olarak daima varlıklarını hissettirmiş ve yükselişimizi inşa eden en önemli aktörlerdir.

Kadınlarımız, yüce Türk milletinin bekasında, kültürümüzün ve değerlerimizin korunup gelecek nesillere aktarılmasında öncü bir misyon yüklenmiş; Türkiye’nin gelişim ve kalkınma sürecinin mimarı olmuştur.

Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de ifade ettikleri gibi Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kadınlarımızı Cumhuriyetimizin 100. Yıl vizyonuyla; bilimde, sanatta, sporda, eğitimde, siyasette, yönetici pozisyonlarında hak ettikleri yere taşımak için kararlı adımlar atmayı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu özel günde, tarih boyunca ülkemiz için mücadele etmiş, bilimden sanata, siyasetten eğitime kadar pek çok alanda iz bırakmış başta aziz şehitlerimizin anneleri olmak tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, milli ve manevi değerlerimizin bekçisi olan kadınlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.